Korea Travel : Trickeye Museum Seoul

Assalamualaikum..

Siapa yang pernah tengok Heart String? atau mungkin jugak dipanggil dengan nama lain.

                                              Sweet couple kan :)

Ada satu tempat dalam drama nie yang dibuat di Trickey Museum Seoul. Sorry tiada gambar :( ..
Siapa yang belum tengok, boleh tengok..Best. So alang-alang dah nak pergi Korea kan, jadi kita singgah lah kan.

Address : Seoul-si Mapo-gu Seogyo-dong 357-1, Seogyo Plaza B2

Beroperasi dari pukul 10am hingga 9pm. Tapi kemasukan akhir pukul 8pm yer.:).

Why perlu ada dalam list anda???hihihi..sebab Museum ini berasaskan lukisan @ frame yang kita boleh tengok macam real. Macam ni:


Besarnya sushi> <
 
sempat pergi Paris kot  :)
( gambar dari Pak Cik Google)
 
 
Malaysia ada macam ni ke eh????? takpe..kita terus ke cara nak ke sini..
 
Dari Hongik University Station ( Seoul subway line no 2), exit 9.
Jalan terus dalam 150m, lintas jalan dan belok kiri ke Hongik-ro Street.
Jalan terus 120m, and trun right down the second side street.
Jalan 100m, dan trickey museum di sebelah kanan..Paham ke?( sebenarnya aku pun tak faham.huhuhu). Tengok peta ni :
 
 
 

Harap jumpa lah ni yer :)
 
Harga untuk orang dewasa 13000 Won. Lebih kurang RM 39.Untuk lebih details click sini. Tidak perlu buat reservation ye kawan-kawan. Ada lagi satu tempat yang mungkin boleh pergi sekali,ini korea-travel-four-seasons-house-seoul :)...
 
Selamat Menambah ke dalam jadual ye kawan. But i'm not sure kalau pergi dengan Travel Agency dia bawa ke sini ke tidak..You can ask your tour agent.:).. Untuk more info boleh terus ke page Visit Korea . Harap info ini berguna dan menambah keceriaan melancong ke Korea.
 
Selamat Melancong & terima kasih kerana membaca pesanan ikhlas daripada Trickey Museum Seoul. Assalamualaikum:)
 
 
P/s : rate currency sekarang lebih kurang 1000Won= RM2.811. Senang kira jadikan RM 3. :)
 
 
 
 
Post a Comment