Korea Travel : 63 building saksi cinta Khuntoria

Assalamualaikum.....

Mungkin ramai yang tahu dan juga tidak tahu..So i just inform for genaral knowledge. Di Korea ada satu rancangan di panggil We Got Married ( WGM). I think famous meletop-meletop kat Korea dan Malaysia..Di Malaysia ada satu rancangan yang macam seangkatan dengan ni. Sape tahu? i lupa lor nama rancangan tuh..sorry :(

63 Building actually first date Nickhun (2pm) & Victoria (fx). Really sweet tengok diorang dalam rancangan ni. :).. Tapi i not sure boleh jumpa or tidak kunci cinta diorang kat atas ni.. Because now banyak sangat kunci.hihihi

Apa diorang cakap pun tak tahu lah.. Untuk sampai kat atas ni perlu ambil tiket Skyart.
 
Anyway, bangunan ini berada di Seoul. So senang kita nak pergi ke sini. Just prepare the money. LOL...

Nampak tak dia tulis kata cinta kat benda Pink tuh :)
 
Ada 2 cara nak ke sini, subway dan bus. For shuttle Bus, i'm not sure still have or not. But boleh ambil bus yang dah di maklumkan tersebut k .:)
 
Directions
By Subway + Free Shuttle Bus
Daebang station (subway line1), Exit 6
Take the Free Shuttle or bus no.62

Yeouinaru Station (subway line no. 5), Exit 4
Walk toward the intersection and turn left to walk to the bus stop
Take the Free Shuttle across Sambu APT, 80m away from exit 4

Yeoido station (subway line 5), Exit 5
Take the Free Shuttle or bus no.62 in front of St. Mary’s Hospital Platform

By Bus Take bus no. 362, 261, 5633, 7611, 5534, 62, 9409 and get off at ’63 building’

                                      Untung-untung dapat naik bus nih...mau pusing 3 4 kali 
 
Untuk masuk bangunan ni tidak perlu tempahan. Pergi jer dan kalau beli guna Korea Pass( if i'm not mistake), boleh dapat discount.best kan.:)
Berkenaan harga pulak, please prepare dalam RM150. Sebab dia ada package yang memang tersedia. Rujuk here for info tentang package dan harga. :)
 
Visitor boleh masuk sampai pukul 9.30pm. So please make sure you come before 9.30pm because it will close on 10pm every day. 63 Building tiada holiday so ia dibuka sepanjang tahun..terbaikkk:)
 
For more details, boleh rujuk Visit Korea @ homepage 63 Building .
 
 
                                                       bangunan mencakar langit Seoul
 
Next entry i will post about Nami Island a.k.a Pulau Cinta..tungguuu yer.. Thanks for  reading and Assalamualaikum :)
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Post a Comment