Korea Travel : Namsan Tower Landmark of Seoul

Assalamualaikum...

How your day??harap semua ok. Kali ni nak cerita tentang landmark Seoul a.k.a Namsan Tower. Macam adik beradik dengan Menara KL kan. :) Dua menara ni berada di atas bukit tetapi ketinggian yang berbeza. But Sorry hari tuh janji nak bagi pasal Nami kan. Ada masalah tecnikal ya..So kita go on dengan yang nie dulu yer..Pinky Promise!!!
 
 
Menara KL 421m (Tallest in Southeast Asia)
 



Namsan Tower 262m


Ada 3 cara yang untuk datang sini depands pada anda suka yang mane :
 
 
Address: Seoul-si Yongsan-gu Namsangongwon-gil 126 (Yongsan-dong 2-ga 1-3)
1) Namsan Shuttle Bus (Circulation Bus)
* Bus 02 or 05: Chungmuro Station (Subway Lines 3 & 4), Exit 2 or Dongguk University Station (Subway Line 3), Exit 6
* Bus 03: Itaewon Station (Subway Line 6), Exit 4 or Hangangjin Station (Subway Line 6), Exit 2
 
 
2) Cable Car
* Directions to the Namsan Cable Car1) Myeongdong Station (Subway Line 4), Exit 3 / Take road to the right of Pacific Hotel and walk for 10min
2) From Hoehyeon Intersection (Myeongdong & Hoehyeon stations, Subway Line 4) walk towards Namsan Tunnel #3 and take the free Namsan Oreumi elevator to the cable car station.
 
kalau i, i akan pilih shuttle bus untuk naik dan turun. Sebab nak fill naik turun bukit. But kalau hujan, will prefer cable car. Cuma lari bajet sikit lah kot.
 
3) Seoul City Tour Bus
Boleh rujuk dekat sini.
 
Bayaran Masuk pulak :
1) Observatory : Adult 9000 Won (RM 27)
2) Teddy Bear Museum :8000 Won ( RM 24)
3) Package (Observatory + Teddy Bear Museum) : 14 000 Won ( RM 42)
 
Lebih jimat guna package. But still depands on you. More details tentang harga boleh klik sini :)
 
 
Yang menarik Namsan Tower :
 
Kunci cinta yang macam dekat 63 Building :).
 
Teddy Bear Museum :)
 
Ini kunci cinta Khuntoria Couple. Kalau korang boleh jumpa, aku memang tabik spring toing3 kat korang :)
 
 
kalau aku cerita semua tak best lah kan. So untuk lebih details boleh pergi Namsan Tower Homepage . Sapa yang pernah pergi, toksah malu-malu nak beri pendapat. Free of charge jer.
Harap dapat tambah apa yang kurang. Next entry kita akan belajar bahasa/percakapan asas bahasa Korea.. Tunggu yer. TQ for reading. Assalamualaikum :) 
 
 
 
Post a Comment