Travel Note : What to bring & do before fly to Seoul, Korea

EDISI BEFORE TRAVEL
***************************************************************************
Assalamualaikum..
I think i should start the journey note know. HAHAHA.Bunyi cam so EVIL!! I think i almost a year..rasanya lah..Tapi kalau bab-bab menunggu kalau sejam dah macam bertahun.Ni kan pulak dah memang tunggu setahun.. Rasa cam 100 tahun. Melampau ar ni kalau 100 tahun!
Kalau uolls nak berjalan jauh, banyak sangat benda nak kene pikir kan. Usually kalau yang pergi tanpa bawak peneman tour guide. So let's discuss about travel trip to Seoul,Korea, what to bring and what to do before take the flight. Ahem....Ini kita cam ingatan untuk aku gak lah kan. nanti senang.. print jer..hihi
What to do List
1) Online check in
2) Nami Island shuttle bus seat booking : done :)
3) Tukar duit RM to WON : kalau tukar dekat sana, mahal yer
4) Check the way to go to interesting place.
 
What to bring list
1) Passport  & Flight Ticket with copy: secure purpose
2) Guest house voucher : kalau tak bawak ni gila meraung takde tempat tidur
3) Itinerary
4) Maps
5) FOOD : Very important untuk muslim cam kita. Suggest food is jenama Brahim.hihi
6) Personal staff : baju, tudung, telekung, dll
7) Sabun Taharah : ini untuk aktiviti samak menyamak kalau nak masak dekat Guest House
8) Sabun basuh baju & toileries
7) Towel & kain batik : biasalah .hihihii
8) Ubat-ubatan : bawak ape yang patut
9) Sweater/ Jacket
10) Stoking
11) Wet tissue : ini penting ketika perlu masuk toilet. Korang faham tak maksud aku sebenarnya?
12) Camera, charger, Smart phone.
13) Headphone : diperlukan dikala kebosanan nanti. kan?
14) MONEY
15) Buku nota & pen : kang nak catat ape yang patut masuk blog.hihi
16) Cosmetic
 

                   Korang rasa ada lagi tak yang perlu dibawa?????? This the only thing yang i olls remember. Ada cadangan lain x? anyone? muat ker nak bawak atok nenek nie semua dalam satu beg kecik berukuran 15 Inci??? So tawakal jer lah nampaknya. Jangan cuba nak packing last minute yer Cik Amanda. So anyone yang  have a trip to Korea musim Spring ni? hope something good for you from this entry. Assalamualaikum :)
 
TO BE CONTINUE ......
Post a Comment