KOREA AUTUMN/WINTER TRIP 2017: ALL ABOUT BEFORE TAKE OFF (PREPARATION)

Salam, anyeong Chingu!!!
It almost time to take off..yeay!!!!!!! I'm soooooo excited!!!!.errr not almost sangat lah basically. I still have a month..but i just don't care... I so excited!!!.. Last trip happened in 2014... Reason kenapa tak pergi trip after that adalah sebab focus on study..Even end up the result still not sooo good..suam suam kuku*krik krik krik but still bersyukur sebab masih berjaya habis dengan jayanya..yeayy!! *lagi sekali.

My passport already tamat tempoh..But at least i tidak kene blacklist untuk terbang oversea sebab tak bayar PTPTN. hahaha.. chop chop i dah bayar almost half ehhhh...


This is the longest Korea trip for me and i think might be little relax sebab i can take time for each places. Cuma in terms of money, it a bit bothersome....I think i had save enough money, tapi end up tak cukup because i have done STUPID thing......Not 1, but 2 stupid thing...*sign  Terbang RM500 

I tak beli check in luggage dari KUL-PUS and i need to use all my packing skill untuk make sure tak lebih 7KG.. #adaskillke #areyouhavethatskill hahahah

So this only thing i can bring with me...ermmmm so challenging ohhhh 

TOILETRIES & MAKEUP THING 


CLOTHING
Macam tidak logik jer maju banyak ni kan? actually memang ada niat nak beli baju dekat sana.kikiki

ELECTRONIC 
To be update..


FOOD

EXTRA


I had to pack little bit early sebab two weeks before fly to Korea, my company bawa pergi trip to Kota Kinabalu. So i t will so rushing because i mostly pergi site dekat luar Kuala Lumpur.

So chingu sekalian.... If you want to have journey with me yang hot from oven, please go to my Instagram Jayjue_shi. I will post current trip, video and pictures there..Dekat blog ni, maybe sebulan kemudian baru dapat nak update..itu pon kalau sebulan..Silap-silap setahun kemudian kuang kuang kuang..

But If i not approve your friend request, please DM me ye sebab kadang2 kita takut nak accept friends.hahahaha ciss macam lah retis kan

Anyway.. stay tune with me untuk update seterusnya..yeay!!!!!...


LOVE,
Jayjue_shi

HALAL KOREA : CAFFE BENE

Salam, Anyeong Chingu!!!
Kita kan bila before pergi Korea kan, mesti dah plan nak makan itu, nak makan ini.. But when arrived there, semua pun rasa nak makan tapi satu pun tak dibelinya.huhuhu

Why??????? Because kind of was-was gitu. Plus, dont know how to ask the seller if diorang ada guna daging ke? pork ke? alcohol ke?.. Dulu i so jealous dengan orang yang pergi Korea lepas tu diorang makan odeng..OMG... I seriuslly terliuq bak hang. But i dont have enough courage to eat sebab kes was-was tu lah. * sign  eh tapi sebab budget pon ye jugak sebenarnya hihihii

As i know, dekat Myeongdong pon ada je yang letak tanda halal but them might don't know what actually Halal is. Perrr sister is speaking London ...Because of that kene hati-hati before beli food there. Kang ada yang jumpa tanda halal dekat pork apa ke hal nyer yop...hahahha

But at least dah ada yang confirm dapat halal certificate kan. Caffe Bene dah ada halal  and boleh pergi makan tanpa rasa ragu.. hmmm i plan to eat bingsu.nyam nyam..#kalau murah lahhh ehh




Menggoda betul aihhh.. CAFFE BENE KOREA

Diorang dapat halal from JAKIM.. So tak was-was lagi kan nak makan. Well cerita halal  Caffe Bene ni maybe dah basi pun.i memang sokmo tertinggal kereta api.hahaha But mane lah tahu kot-kot ada yang first time nak pergi and tak tahu nak makan bingsu kat mane.kan kan kan 

HAPPY TRAVEL, HAPPY TUMMY !!!!!!! :)

LOVE,
JAYJUE_SHI

LUGGAGE OVER WEIGHT???

Assalamualaikum Chingu!!!

Pernah tak korang kalau naik flight, eh eh bila nak check in luggage tetiba over weight?? Jue pernah kene.... 2 kali.ahahaha.. Padahalnya, dari TG-KL je pun. Tapi beria sampai over weight. Hampeh.hahahah..Itu domestic, belum oversea lagi.kikiki. Tau tak kenapa over weight? Jue pergi sumbat kopok lekor 10 bungkus dalam beg.hahahahaha

Berat memang tak yah nak cakap ler. Serik pun ada jugak rasanya bawak kopok lekor tapi tulah kan, kopok lekor tu sedap sampai cannot say NO.hahaha.. mesti mau bawak balik KL punya. Nak order ke? PM tepi.hahahah

So korang jangan lah jadi macam ni. sebab aritu nak tambah weight pun AA charge RM60... nak menangis mendengor nya. Sebab tu kalau travel ni kadang-kadang perlu ada tools untuk selamatkan duit korang. So Jue pon terpaksa beli jugak la penimbang hahaha..kopok punya pasal.hahaha

Ni kalau korang nak jugak, korang boleh pergi dekat instagram
JTravel.buddy
Sini ada jual weight scale yang stylo. confirm korang dah tak susah hati lagi kalau nak check in luggage. Happy traveling !!!!

LOVE, JAYJUE





JAYJUE TREASURE BOX & BUYING SERVICE

Assalamualaikum & salam sejahtera..Chingu!!!
Ini Jue nak habaq kat hangpa semua.. Kalau korang nak topup korean skin care, nak beli barang2 korea yang memang korang idam-idamkan seabad yang lalu..Nak beli dekat Malaysia mahal or online price markup banyak sangat. or dekat Malaysia takde jual...haaaaaa...ini peluang untuk chingu semua dapat murah...yahoooo!!!! Nak barang Kpop ke, makeup ke, baju sejuk ke..ape-ape je.. Cosmetic biasanya ada diskaun tau. murah gila dari Malaysia.

Pastu yang Jayjue Treasure Box tu pulak sesuai kalau nak rasa macam dapat hadiah...Kejutan!!!
Korang boleh pilih:

Box 1 : Food only ( 5 different korean halal snack)
Box 2 : Skin Care + Food + samples
Box 3 : Skin Care + Makeup + Food + samples
Box 4 : Skin care + Makeup + Food + Kpop/Merchandise items + samples
Custom Made Box : you list down 6 category & Jue Choose  4 category from the list

Harga untuk setiap box adalah berbeza dan include shipping. tapi korang jangan risau la.murah je.. Plus confirm berbaloi2 punya.. You can count on me.

Lagi satu, semua box  & buying service akan dapat free gift dari Jue sendiri..awwwww...so awesome kan?? kan? kan?


If berminat boleh email Jue 
thefunnjoy@gmail,com
TAJUK : JAYJUE TREASURE BOX @ BUYING SERVICE
Sebab takut tak perasan

Till then, waiting for your email

LOVE, JAYJUE