Saturday, 20 December 2014

Review : Life Food Drink

Assalamualaikum
Ingat tak yang kita pernah detox, so sekarang baru lah masanya process untuk kurus. Well , dalam sehari 3 kali makan nasi, so camne nak kurus. Kan? Tapi camne nak kawal nafsu makan? Bukan senang woo nak control makan ni, nak-nak akak ni yang nafsu makan macam gongzila.kuang kuang kuang. Berat badan i naik 10kilo k..
 
 
let's try this product. It claim bagi rasa kenyang untuk bantu kita yang berdiet. This life food di bungkus guna plastic container.  Ada penutup kedap udara juga and untuk elak berterabur sekiranya botol terjatuh. I love the packaging sebab takde lah besar gedabak.
 
The packaging. Nice !
Ada halal tau
 
Semudah ABC
 Cara penyediaan :
 Masukkan 180ml air  suam dalam shaker. Then masukkan 2 @ 3 sudu makan life food dan shake until mix well dengan air suam. Then minum sampai habis.  senang macam makan kacang..hikhikhikhik
 
** sudu tu i beli dekat Daiso, sebenarnya khas untuk baking.hikhikhik.. hado i kesah ..
 
I just minum time dinner jer sebab nak elak makan melebihi had.
 
My Own Review
First time i minum, i just guna 2 sudu life food. So dia litter bit tawar and cair. Because of that, i buat guna 3 sudu. Dia punya rasa much better. Ada rasa sikit manis. Manis soya i think.
Life food memang berjaya bagi rasa kenyang. But the problem is if you still bekerja pada waktu malam, example study until late at night. Akan rasa lapar semula.
 
One more thing, perlu minum sampai habis masa air tengah suam. Sebab if not, akan rasa sikit muak or kembang tekak. Sebab pekat and dalam tu ada seed.
 
So overall:
i like this drink  sebab dia organic dan something new. If you nak diet and trying to replace nasi, highly suggest this product.
 
 
Product Nama: Fairy Beauty Life Food
Details info: go to Life Food 
Weight : 300g
Price : RM 79 now ada discount 50%
 
Use discount code THEFUNNJOY  dapat 15% rebate tau!
 
Jangan lupa follow untuk dapat banyak discount yang sangat berbaloi!
 
‘Like’on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Subscribe to HiShop for exclusive updates:  http://www.hishop.my/subscribe
 
Good luck and have a nice day!


Review : Clenz Detox Drink

Assalamualaikum..
Sape nak kurus sila angkat tangan. If nak skinny, sila angkat dua tangan.hahahha. Sometime, selalu berlaku kesilapan. Nak kurus, tapi tak flush usus. Macam tak logik, tapi this is so true. Kenapa perlu flush usus? or Detox? sebab khasiat suppliment untuk kurus akan diserap dekat bahagian usus.
 
Saya dapat peluang untuk try Clenz Detox Drink. Main function untuk flush usus. Rasa cam bertuah sangat. I have been try other brand before Clenz Detox Drink.  So i expected the same result with other brand.
 
 
 
 
Tiny bottle.. Rasanya besar sikit je dari jari telunjuk i nih. Come in box, ada 10 bottles with screw and tiny straw. Packaging color hijau and i like it.
 
Step untuk minum
 
My own Review:
Because i pernah minum detox drink so i'm ready to go to toilet sekiranya apa-apa kejadian berlaku.hihi... Take 1 bottle before bed time. Perlu shake well sebab herba dia ada dekat bahagian bawah. Rasa takde lah sedap mane, macam minum pati herba.hukhukhuk
 
This product berkerja dengan berkesan. Sebab next morning, i berjaya pergi ke toilet lebih kurang 2-3 kali per-day. I can feel, dia betul-betul flush my usus. Yessss.. Rasanya semua keluar..Please jangan imaging yer sayang.hahahah..Clenz detox ni bekerja dengan lemah lembut sebab dia tak buat i rasa sakit perut yang melampau. Because other brand yang saya try, memang berkesan tapi sakit perut memang tak terkata. Bangun pagi jer terus masuk toilet.
 
The best part is, yang pertama kali flush tu perut i rasa ringan giler.. Lega sangat macam dah hilang beban dalam perut..
 
So, i said "wow".hihi..
 
My BF Review :
Because i nak tengok clenz Detox ni betul-betul berkesan ke tidak, so give one bottle to my BF. The result, dia marahkan i sebab bagi dia minum detox tu.Hahaha.. Sebab dia dekat 10 kali ulang alik pergi tandas. That means, berkesan la sebab for sure i think dia tak pernah detox seumur hidup dia.hahahaha...
 
So overall :
 
I like this product because it works!
 
Main Function : Detox and give good nutrition to our eyes.
Capacity : 12ml/per bottle
Quantity : 10 Bottle per box
Place to purchase : HiShop
Price : RM88 now ada discount 50%
 
Leave me a comment if you ever use this product.
 
Jangan lupa untuk guna Discount CODE  THEFUNNJOY  dapat 15% rebate   . 
 
Don' forget to :
‘Like’  on Facebook: https://www.facebook.com/hishopmy
Follow them on Twitter: http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates:  http://www.hishop.my/subscribe
 
Good luck!
 


Monday, 27 October 2014

Back to Reality

Assalamualaikum!!!
Cik Yam dah balik dah.. A week ago. 5 Days 4 Night dekat Korea yang bagai mendera diri tetapi awesome tahap dewa. Tahun nie punya trip lagi seksa dari tahun lepas. Percaya lah cakap aku nih.Sumpah!
 
But hari ni just bagi intro yer ladies..Untuk pastikan korang rasa lega sebab Cik Yam selamat pergi dan selamat pulang ke reality. ** peh, macam lah ada orang rindu ko kan? 
 
Untuk entry penuh, kene tunggu lain kali sebab too buzy and too lazy sebab hati memberontak tak mau pulang ke dunia reality. :0
 
Till Then, see you next time. tata titi tutu !!!!!!


Tuesday, 30 September 2014

The Malaysian Running Girl

Assalamualaikum..
Hai semua. Hopefully korang semua sihat. Day by day, masa nak pergi Korea dah. Alhamdulillah. Well, first of all thanks sangat pada uolls yang suggest mission. Tq so much *touching jap sambil lap air mata. Ada banyak yang suggest mission, tapi tak dapat nak buat atas sebab-sebab tertentu. Apa pun, terima kasih tau.
 
This trip boleh dikatakan sangat badget. So Cik Yam  terpaksa pilih mission yang kurang menggunakan duit poket. This time rasa seksa sikit sebab takde OT.huhu.. Tapi impian punya pasal, kita redah je lah. So below adalah list mission yang Cik Yam akan buat:
 
 
Mission/ challenge List:
 
1) Bergambar dengan Korean Student yang pakai baju sekolah. ( Suggest by  Zuriana)
2) Cooking Tomyam
3) Wear sleeping mask every night.
4) Bergambar dengan artis Korea.
5) Wear Hanbok ( Suggest by Zuriana)
6) Cari 1 Kunci cinta di Namsan tower yang tulis dalam Bahasa Melayu. ( Suggest by Zuriana)
7) Dapatkan cop di Nami Island. (Suggest by Kak Nohas)
8) Snap a picture with pramugari/pramugara yang disukai..
9) Snap picture with  cosmetic promoter atleast 5 promoter.
10) Rendam kaki dalam sungai selama 1 minit without shoes and socks.
11) Eat atleast 2 jenis Korean Autumn fruits. ( strawberry terkecuali sebab wajib makan.ihihi)
12) Jogging kat Ehwa.. ( challenge yang tak leh blah!)
  
Food Hunting:
1) Spicy Octopus
2) Sotong bakar
3) Nasi Goreng Seafood- Yoogane
4) Twigim- Uncles Restaurant
6) Ikan bakar
7) Vegan  food at Insadong
8) Ttoek
9) Hottoek
10) Goguma/ Cheese Nut
11) Paris Baguetta
 
That why la tak boleh nak buat mission yang guna duit poket sangat. Cuba tengok, food hunting punya la banyak. Food hunting tu kira balas dendam sebab last time trip Korea tak dapat makan.huhuhu..

So Everybody, doakan Cik Yam k.

With Love
Cik Yam :)
 
P/S : sesape yang nak order barang, email cepat-cepat thefunnjoy@gmail.com  . :)