Wednesday, 22 March 2017

JAYJUE TREASURE BOX & BUYING SERVICE

Assalamualaikum & salam sejahtera..Chingu!!!
Ini Jue nak habaq kat hangpa semua.. Kalau korang nak topup korean skin care, nak beli barang2 korea yang memang korang idam-idamkan seabad yang lalu..Nak beli dekat Malaysia mahal or online price markup banyak sangat. or dekat Malaysia takde jual...haaaaaa...ini peluang untuk chingu semua dapat murah...yahoooo!!!! Nak barang Kpop ke, makeup ke, baju sejuk ke..ape-ape je.. Cosmetic biasanya ada diskaun tau. murah gila dari Malaysia.

Pastu yang Jayjue Treasure Box tu pulak sesuai kalau nak rasa macam dapat hadiah...Kejutan!!!
Korang boleh pilih:

Box 1 : Food only ( 5 different korean halal snack)
Box 2 : Skin Care + Food + samples
Box 3 : Skin Care + Makeup + Food + samples
Box 4 : Skin care + Makeup + Food + Kpop/Merchandise items + samples
Custom Made Box : you list down 6 category & Jue Choose  4 category from the list

Harga untuk setiap box adalah berbeza dan include shipping. tapi korang jangan risau la.murah je.. Plus confirm berbaloi2 punya.. You can count on me.

Lagi satu, semua box  & buying service akan dapat free gift dari Jue sendiri..awwwww...so awesome kan?? kan? kan?


If berminat boleh email Jue 
thefunnjoy@gmail,com
TAJUK : JAYJUE TREASURE BOX @ BUYING SERVICE
Sebab takut tak perasan

Till then, waiting for your email

LOVE, JAYJUE

Tuesday, 21 March 2017

PLACE OF INTEREST FOR AUTUMN TRIP 2017 : SEOUL CAFE & RESTAURANT

Assalamualaikum..Chingu!!!!!
Jue dah mula buat list tempat2 yang Jue nak pergi for this up coming trip. Korang nak follow Jue?, dipersilakan.. sempat lagi nak beli tiket..hihihihi..Tapi rasanya maybe nak pergi tempat yang tidak pernah pergi sebelum ini..Sebab tak kan 3 kali trip, 3 kali nak tengok benda yang same ye dok???.. kita kasi kelainan sikit ahhh....tak gitu???

Related image
Skinfood Cafe 
12-37 Apgujeong-ro, Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul
Concept Store, 1F (2F in Korean)
11AM - 10PM
Sinsa (line 3/orange)
Picture by Soko Glam
Address by He Owes Me a Coffee


Cat Playground Cafe
3F, 37- 14, Myeongdong 8-gil, Jungu-gu, Seoul, 
South Korea
Picture by flfiona.com
Address by Tripzilla.com 

Photo of Seoul National University Vegan Buffet   by <a href="/members/profile/ItalianChick">ItalianChick</a> <br/>buffet snu <br/> January 19, 2016  - <a href='/contact/abuse/image/68241/133060'>Report</a>
Seoul National University, Vegan Buffet
Get off at Seoul National University station exit 3, take bus 5513 to Law Department stop, 
walk up the small hill from bus stop, and the cafe is there.
Open Mon- Fri 11.30 AM - 1.30PM
Address & Picture by www.happycow.net


Busan Jib
Myeongdong Station Exit 6 & 7, go straight until jumpa Frisbee. 
Kedai makan terletak di lorong just before Frisbee.
Address & Picture by www.omaralattas.com 


DSC_0108
The Blue Bread Cafe
Sinchon Station, Exit 8, Walk straight out of the station. Turn Left at Nonghyup Bank,
Caffe Bene will be across the street. Walk straight past a huge church and the bread Blue will be on the corner., Across from Sweet Roll Cafe
Picture & Direction by sokoreazy.com

Maybe tak dapat lah nak pergi semua cafe ni, sebab mahal kot nak makan. But Jue akan cuba lah kan. Sebab ini baru cafe, belum lagi street food.hahaha . Mau habis RM1000.00 kalau semua nak dimakan. Matilah nakkk...hahaha.

Kalau chingu ada nak suggest cafe or restaurant or ada pengalaman cafe di Seoul, please share your idea here...free of charge. hahaha..till then, bye bye

LOVE, JAYJUE




Sunday, 19 March 2017

Ad-Hoc Trip????

Assalamualaikum!!!!
Jue dah terbeli tiket weiiiii...OMG
I'm not that happy masa beli tiket tu..Tapi Jue cipta banyak alasan untuk tidak rasa bersalah..huhuhuhu..ampunkan daku..
As usual la sesorang...so anyone want to travel with me?hahahaa

But anyway. I will fly to Busan and comeback via Incheon..Tapi tak tahu nak pergi tengok apa...boleh tak camtu?? hahaha

Later we talk long-long ye..see you again soon...

LOVE, JAYJUE

Tuesday, 14 March 2017

TRIP TO JEJU

ASSALAMUALAIKUM

PENGUMUMAN!!!!! Ada tak anybody nak ikot Jue pergi JEJU ISLAND????
I want to go tapi takde geng. Sebab my friend semua tak mahu pergi sebab mahal katanya.
But must be someone yang :
1. Tak kisah berjalan jauh
2. Know how to enjoy the journey
3. easy going and tak banyak kerenah sebab trip budget la katakan.hihihi

Travel date in Sept @ Oct  @ Dec 2017. Depends on flight yang paling murah. hahaha
Ad-hoc plan. 

Jika ada yang berminat nak ikot, boleh email Jue as below

thefunnjoy@gmail.com 

Before 19 March sebab ini last date promo flight Air Asia. 

LOVE, JAYJUE