Trip To Korea : Iteawon

Assalamualaikum semua!!!!
Hari ni gigih lagi buat blog. Well, busy..hihihi..poyo benor..CEO pon xde poyos camni.. Kadang-kadang korang kene tahu, angan-angan boleh jadi kenyataan. Well, i think if have time Manda nak study Korean Language. In very serious way. U know, company yang Manda kerja ni sekarang ada elaun khas untuk bahasa ke-3 ok. Dan yang terbaru adalah Bahasa Korea bebeh..So, why not kan? Tapi is totally NOT sebab i kan dah sambung study. So how come, atau sebenarnya mana nak datang masa untuk belajar Korean pulok????????T-T. Bangun pagi masuk keje kul 8.30 balik kul 5.30ptg except bulan puasa cam sekarang ni. Dan sometime masuk keje kul 9. Bangun lambat.bhahaha..Amaran!jangan lakukan di tempat kerja anda jika anda tak mahu diberhentikan kerja.
Ok..back to the story. About Korean Languange tu kita pikir kemudian. Korang dah tahu kan yang Manda terlajak station masa naik bus dari Namsan ritu hari kan???What?tak tahu?hmmm...ook..baca SINI. Well, masa tu cam "Aaaaaaa!!! camni ni??nak benti tang mane ni????station ape pas ni??" camne leh terlajak tah...Nak kata retisss Korea lalu tak de pon..Berangan lagi perhaps....But that my luck, the station is Iteawon.. Kalau ikotkan malas nak pergi Iteawon, but sebab dah terlajak Manda turun je lah. So buka maps, cari masjid.
Cam teruja lah Manda Uolls...Semua makanan halal.Ya Allah....Subhanallah.....Cam tak caya. But shopping things would be very expensive yer bebeh. DAN*sila terkejut nak pergi masjid tu all the way bukit T-T ...again????
Sebelum ni ada lah aku baca kan, masjid tu atas bukit. Tapi takde lah expect tinggi camtuh..aaaa.*menjerit dalam hati sebab penat.
Dan i pon sebab kebulur sangat, plan nak makan. Sepanjang jalan tu, ada lah jumpa banyak kedai halal salah satu, Siti Sarah. But hati terjatuh gedebuk dengan Murree..Masuk je kedai, tuan kedai ucap salam. So just sambut salam dan duduk. Order makan.
Nie lah i order. Fuyooooo...mendidih..panas...Tapi aku pilih salah menu.. Aku pikir dia manis pedas, but actually it really sweet.huhu..Pelik sungguh nak makan dengan nasi. But lapar, so makan aje lah. Tak kan nak order makanan lain kot. Ini jer 10000won perset. Dalam ringgit Malaysia maybe RM30. Tengah duduk kat Murree tu ada lah jugak warga Malaysia yang lalu situ. Well, ikatan Islam tu dimana-mana..Jumpa dan sebarkan salam.:) 
 Dari Murree tu, gigih lagi daki bukit sampai lah jumpa pintu gerbang masjid. Yahoo...jumpa..sekali masuk pintu gerbang,
nah hambik naik bukit lagi. Tapi aku tak naik yang ni, aku guna tangga.. Tu pon still azab nak daki. I think, pas melalui perit jerih camni di negara orang, i will lost some weight. But indahnya, bila sekilo pon tak turun..* that mean my lemak really kental melawan kesusahan....syabas...Lemak!I hate you
Air dia takde heater. So sejuk gila-gila.uuuuuu...Then nak solat, kene naik tingkat atas.. panjat lah tangga lagi..Ya Allah..Dugaannnnnnnnnnn.
After solat asar, i cepat-cepat balik. Sebab hari dah nak malam dan i really tired.:(
But at least Manda dah pernah jejak kaki kat Masjid di Seoul.
Kat sini, halal food banyak tapi mahal sikit. But once you lapar, jumpa yang halal sapu je lah kan.
Portion dia besar. Aritu Manda cam nyesal lak *tak baik nyesal kan? sebab tak beli something halal food kat sini bawak balik guest house. Hihihi..Anyway, happy travelling here and enjoy the food so much. Terima kasih sebab sudi baca. Assalamualaikum :)
 
TO BE CONTINUED
 
Mak Cik Kebayan (MCK)? Manda? which one that sound better????? Your suggestion highly appreciate. tq :)

Post a Comment