Korea Travel : Four Seasons House Seoul

             Assalamulaikum...

Lama aku tak post yang berkaitan dengan Korea Travel kan. Sape suke tengok cite korea sila angkat kaki??eh..tangan lah.hihihi...anyone suke cerita Winter Sonata? Autumn In My Heart?Summer Scent?Spring Waltz???yang terbaru Love Rain. Aku tengok Winter Sonata jer.. Good news for you. Mungkin ada yang tahu atau pun tidak.Di Korea ade satu tempat yang memang khas untuk 4 buah drama ini selain dari Nami Island untuk Winter Sonata.


                                           Rumah kaca....Cantik kan? :)

Nak datang sini kene buat tempahan tau kawan-kawan click sini untuk tempahan 5000Won = lebih kurang RM 15 duit Malaysia. Four Seasons House tutup pada hari Ahad dan Holidays. So jangan tersilap buat jadual sudah. :)Info tambahan yang mungkin korang semua nak tahu :

Tempat Parking kereta :  [Winter Sonata] the drama, [Winter Sonata] the musical, Eun-Yeong's
                                         set from [Spring Waltz], [Spring Waltz] exhibit and [Snow
                                        Queen] exhibit
Tingkat Pertama  : set from Green Music, [Autumn in my Heart] exhibit, photos of                                the four seasons, MD souvenir shop, cafĂ©    
Bahagian luar  : Proposal room, Bench from Winter Sonata & Spring Waltz

Address : Seoul-si Mapo-gu Sangsu-dong 86-10


Memandangkan Four Seasons House berada di Seoul, so senang nak pergi sini.. Naik subway je.( gaya macam pernah pergi kan.hihihi). Untuk datang sini sila ambil subway line 6 pastu exit 2.  Then berjalan dalam 3 minit menghala ke Hongik Unv. Boleh juga ke homepage Four Seasons House.

So, pada mereka yang akan pergi ke Korea, masih sempat untuk masukkan lokasi nie dalam itenary anda okies??? rugi tak pergi tau.. Selamat bercuti & tq sebab membaca. hihih :)


                                                           Summer Scent :)

Nota : why i tell you this? sebab bila aku tulis dekat blog, senang nak rujuk balik. So jangan lupa untuk follow blog aku k..Kepada yang pernah pergi, harap dapat komen supaya kita boleh berinteraksi di sini. LOVE YOU ALL.. :)

Post a Comment