Aku dan Tortilia Gulung

 
Assalamualaikum..
 
This month aku dapat gaji lambat.. Actually bukan lah delay, tapi sebab hari tu kita sambut  Raya Haji. That why next gaji macam lambat gila. Hujung bulan nazak gila lah. Hari-hari masak uolls. Macam housemate sejati masak kat members rumah aku tuh. Walaupon sekadar telur dadar dengan nasi.ihik..ihik. Tapi kami suka.Kami suka makan telur dadar..Lagi pun berani diorang nak complain lebih-lebih? LOL
 
Kerana poket kering kontang, aku pun puasa okies?. sekurang-kurangnya cepat bayar puasa ganti.hihi..Aku kalau lapar, seribu benda masuk kat kepala aku tentang masak- memasak. Kadang-kadang tak menyabar uolls.( iolls pun kadang-kadang serabut).huhu.Korang kalau nak tanya idea bab-bab masak, korang tanya aku time aku lapar. Confirm banyakkk idea.hihihi..
 
Dapat je gaji bulan Nov, terus pergi Mid Vlly ( 10 minit je dari rumah aku). Cari bahan-bahan nak buat tortilia gulung. Iolls sangat teruja nak buat. Sanggup set jam pukul 5.30pagi uolls..Tapi aku bangun 6.30pagi..hebat?.haha..So memang tercapai hajat nak buat tortilia gulung daging burger aku..
 

Ini jer yang sempat snap gambar. Yang lain dah selamat di makan.hihi..Dapat lah jamu team aku kat office.Kawan-kawan yang lain tunggu lain kali..What?gambar tak cantik? next time aku provide gambar yang santik-santik. Sebab aku dah beli kamera baru.( ceh kecoh ko Manda)..
 
Korang jangan nak nilai tortilia aku dari luaran k..Walaupun rupa tak cantik, tapi bila makan satu nak lagi tau. Boss aku siap suruh buka gerai tau..(kembang hidung jap).hahah. Ada siap minta resepi uolls. Kalau korang nak resepi, aku post..tapi kalau taknak..Aku sedar siapa aku..Eceh..majuk pulok..
 
So, next time aku boleh buat lagi..itu sahaja story mory. Untuk tempahan sila hubungi 014-tekan tekan tak dapat.ihik.. Out dulu yer dan selamat menjamu selera...Assalamualaikum :)

Post a Comment