Where to Eat?

Assalamualaikum
 
Yes i know, i kuat selera makan. Selera sentiasa ada dan tak banyak songeh. After shopping tanpa beli pape, perut lapar tak hingat yer uolls. Dan as usual, iolls pergi kampung baru pergi  makan dengan Restaurant Ton Phai. Please pronouse it correctly k. Kuda putih cakap, cara aku sebut nama kedai nie macam orang Thailand. Lembut dan manja.wawawawa...perasan disitu. 
Kedai nie nak kata cantik, for me biasa jer. Tiap kali nak masuk kedai ni, kene naik tangga 2x lagi lebar dari tangga biasa. Then iolls sempot. Tanda nyer NO stamina. Sebenarnya aku pernah boikot kedai ni 2 minggu. Kes bola hari tu. Ada ke patut main kasar dengan Harimau Malaya. Tapi mane boleh tahan mau boikot lame-lame beb. Tengok Gambar bawah ni :
 Skill ambil gambar yang semakin meningkat...terbaik
Kerabu mangga yang memang mavles.Tangkap leleh. Cukup rasa masam, manis dan pedas. Sambil tanda ok kat bibir. Makna nyer sedap yer uolls. Tetiba hilang kesopanan bila cakap pasal makanan.
 my love ketam
Then tomyam nyer yang sedap. Pedas dan manis yang seimbang. Tapi aritu aku makan dia tak letak api pulak kat bawah.huhu..memang tak mengecewakan. Price tak mahal pun. Stil reasonable dan mampu. Makan dua orang untuk RM 18 untuk 2x nasi, air barli,air suam,kailan ikan masin,tomyam campur dan telur dadar. Come with sambal belacan dan ulam. Murah kan?
If korang nak makan jenis ikan contoh siakan 3 rasa pun ada. Rasa dia memang best. I 100% puas hati sebab iolls pergi situ bukan sekali dua. But berpuluh-puluh kali. Melainkan dia tukar tukang masak.huhu.
If uolls nak gathering makan-makan, sini pun boleh. Boleh call untuk pre-order.
So, i hope korang ada tambahan list tempat makan yang best di area KL. Have a great meal here yer uolls dan tengok view KLCC. Till then. Chow Chin Chii. Assalamualaikum :)
 
P/s : pekerja kat sini memang baik dan ramah tamah. Kitaorang selalu ngusik(sila sebut dalam bahasa Terengganu) orang yang tukang ambik order dan casher.hihih
Post a Comment