Un-Expected Countdown

Assalamualaikum
 
Hujung minggu yang aku rasa macam bercuti 3 4 hari yang memang takde aktiviti nak buat. Datang keje on Monday macam hari-hari biasa. My boss and friend takde. Semua bercuti. Aku pun rasa agak sengal la kan sebab tak apply cuti untuk hari Isnin.
Then i open my email, and my friend tanya pasal bill Celcom Si Biru. Alahai, ok but terpaksa la jugak kene bayor. Bukan sikit tau. RM 200. Menangis mak nak membayau nyer. So buka maybank and ada lah duit nak bayar hutang.
Masa yang sama ada orang kecoh-kecoh pasal fire drill. Malas nak ambik port, sebab sebelum nie kalau bomba tengok ramai sangat orang kat lobby automatic will be cancel. So, today i have a reason untuk turun lobby konon nak cakap bukan pasal fire drill lah. Dengan lenggang kangkung mak jemah, iolls turun ler. Ambik duit kat maybank, pergi bayar bill. I olls sebenarnya nak naik, but teringat yang i punyer compact powder dah kering kontang. So duk belek-belek, tetiba....KRINGGGGGGGGGGGGGGG...gila kuat..bingit wo..Then i said, fuh nasib baik tak ada kat opis. Uolls, sebenarnya amalan yang aku buat nie tak boleh ditiru yer. Kalau ditangkap dengan boss korang, den memang tak dapat nak tolong.huhuhu..compact powder yang i nak takde. So, where should i go?tingg...terus plan nak pergi minum hot coklat kat Secret Recepi. Lagak banyak duit kan. Dan sebenarnya lupa sepatutnya kene pergi berkumpul kat sebelah "Sungai" a.k.a longkang besar. Ada ke patut boleh lupa.
Kira for this time selamat lah tak payah turun tangga. Iolls pernah tau rasa fire drill turun pakai tangga. Bukan dari tingkat 2 or 3. But dari tingkat 44. Peh. Konon baik lah kan nak ikut peraturan bomba. Menggeletar kot lutut.  Hambik ler,seminggu tau sakit kaki. Jalan macam atok nenek bongkok 3. Cam nak nangis. But this fire drill really tak diduga. Really early countdown.
Maintain cantik walaupun fire drill. Semangat sambut tahun baru.ihik 
Laici kang semangkuk 2 kupang..dulu la....
Maybe diorang memang nak buat jugak sebab this is first and last fire drill for 2012. Esoknya dah 2013. Terlebih awal kan iolls sambut kedatangan 2013. But for me, this is sweet memory lah kan. Jarang bebenor orang sambut new year cara fire drill. hahaha. I kiranya sangat bertuah sebab tak jejak ke tahun 2013 dengan kaki sakit. Semoga 2013 beri harapan baru pada kita semua. Till then. Chow chin chii. Assalamualaikum. :)
Post a Comment