Kes Berdengkur

 
Assalamualaikum.:)
 
Lunch hour datang lagi. Sempat eh buat entry. Blogger sejati memang camni.ahak.. I tadi ada duk belek2 pakcik google. Jumpa yang agak menarik.Korang ada adik, abang, kakak, husband, wife dan sekutunya yang berdengkur????
 
Bukan nak cakap orang lain lah, but aku sendiri pun kadang-kedang time tidur pun ada bunyi yang macam ekzos moto. ( ada ker orang berdengkur bunyi cam gini)?? Bila penat sangat lah. Takpun sebab hidung tersumbat dan perlu bernafas guna mulut. Seriuslly seksa gila nak bernafas guna mulut. Bangun pagi u will rasa sakit tekak. I tak suka. Sob..Sob.. Nangis
 
Sape suka partner dia berdengkur??? cer angkat tangan aku nak tengok. If adik beradik berdengkur, u boleh lari pergi tempat lain dan tidur.But if yang berdengkur tu husband or wife u?? nak lari tidur luar ke? Peh itu gila kecik hati partner kita tu beb. Silap-silap perang dingin.
 
Camne nak buat diaorang yang kaki dengkur ini in silent mode? senang jer. Suruh orang tu tidur mengiring. Masa aku kecik selalu tengok perkara macam ni. It's works. Kalau tak menjadi jugak, guna pelekat hidung Breathe Right.
Gambar dari pakcik google
Yang cam iklan artis Norin Aziz kot..kalau salah tolong betulkan. ihik
 
Kalau dua cara ini tak berkesan, akau rasa korang yang patut mengalah dan kuarkan duit lebih. One of the caranya you try to use this kurangkan bunyi dengkur who knows tetiba berkesan. Usaha tangga kejayaan.
Lagipun dengkur juga tak elok untuk kesihatan. Bawak-bawak lah pergi medical check up.kan. Itu sahaja untuk kali ni. Moga korang dapat manfaat k. Chow Chin Chii. Assalamualaikum :)
Post a Comment