The Liebster Award

Assalamualaikum
One day i buka blog and Alya said " I tag you here"....I do terkezut monkey..hahaha...baca dalam 3,4x baru faham..hahah.This my first time di tag like this.Ada syarat bagai tuh. So kene perah otak sikit nak buat sebab nak kene fikir soalan nak kasi BANG kat blogger lain pulak.. So.. Let's do this.
 
*******************************************************************************
This is by Alyaliza for The Liebster Award and thanks a lot because nominated me..Tersentuh hati tau. Edisi berkenalan dengan blogger baru dan lama.hiihi..So jangan lupa pergi jamu mata dan minda kat blog Alyaliza.

Syarat-syaratnya:

1. List 11 facts about yourself.
2. Answer the 11 questions given to you.
3. Create 11 new questions for the bloggers you nominate.
4. Thank the person who nominated you and link back to their blog.
5. Choose 5 bloggers with 200 or less followers to nominate.
6. Go to each bloggers page and let them know about the award.

So let's start with 11 FAKTA about me.
1. My true name start with Siti.......Not Amanda at all..hahaha.
2. Part time student at UITM. International Business.
3. Suka makan tomyam. Tapi sampai sekarang pon tak reti masak tomyam.huhu
4. Suka borak-borak dengan kawan-kawan..sampai ada orang yang terabai...Mianhea!
5. Orang yang tak kenal saya akan cakap saya sombong...Sebab muka saya kalau tak senyum nampak sangat garang..So let's be friend first. Then you know i sombong ke idok..hihihi
6. Anak ke 7 dari 9 adik beradik. Big family kan?
7. Love to have vocation at Korea... In Sha Allah
8. Jenis yang " direct to the point".
9. Suka makan telur dadar letak bawang banyak-banyak, makan sambal tempe dan boleh makan nasi tanpa kuah.hihi
10.Suka tengok drama korea.
11. Do love blogging.hihihi

Soalan dari Alya:

1. A beauty product that you love currently?
Olay. Etude and Skin food. Tapi tak beli sebab mahal..So nanti pergi korea borong banyak-banyak.

2. Are you adventurous when it comes to beauty?
Yes.. ape jer yang tengok kat dalam tv mesti nak beli...hihihi..

3. A color that you love at the moment?
Tak pernah mengaku suka warna apa..Tapi usually mudah tertarik dengan warna merah, purple dan hijau.. Currently banyak gila warna purple..huhuhu

4. What’s on your mind right now?
Prepare for ISO & have fun di Korea soon!!!!yahoo!!!

5. What are you reading right now?
Buku IT, Law & marketing..Berasap kepala.. Majalah pon baca gak.. sekarang peminat tegar Hijabista & Dara,

6. The last movie that you watched?
GI-JOE2..hihihi..paling best bila ketua dia tunjuk tempat2 simpan senjata.hihi

7. What's your favorite TV show?
2 days 1 night ( korea TV show). Tapi tengok bila balik rumah abang jer. Sebab kat umah sendiri takde astro.huhuhu

8. Are your a morning or evening person?
Susah nak jawab neh...morning i guest. Sebab evening tu panas.hahaha..but orang putih kalau evening maksudnya malam..so antara pagi,tengahari & malam...i choose malam sebab sejukk dan nyaman....hihihi...

9. If your house was burning down, and your entire family was sure to be okay, what would you save and why?
Handbag.. sebab dalam tu banyak harta karun.

10. What's your favorite comfort food/food that's 'bad' but you love to eat it anyways?
Red bull less sugar , jajan yang nama cheeze tuh & MEE MAGGI senang di masak sedap dimakan.....Really bad habit...

11. Something that always calms you down when you’re stressed?

Drinking something cool. Macam Each a cup with bubble....Banyak syokk

Soalan Saya untuk BANG Blogger terpilih ialah:
1. What do you do when open your eyes every morning?
2. The thing you like the most? and why?
3. What country you want to visit? and why?
4. Why are you blogging?
5. Who's blog you read the most?
6. How you spend your weekend?
7. Currently what thing you want to buy?
8. If you fill down, what will you do?
9. Dress or shirt. What you like the most?
10. What is shopping mall to you?
11. Love shopping offline or online? and why?

Insan bertuah yang di-BANG is:
Alyaliza Zainal
Cik Puan Bunga
Maisarah Hashim
Fatin Liyana
Elly Hanja Pyo

Selamat menjawab yer semua.hihihi...Assalamualaikum :)
P/S: peh gila susah bila nak menaip bila bergelap dalam bilik.huhuhu...Sorry yer no picture at all.huhu..Mian
Post a Comment