KOREA TRIP 2017 #3 : DADAEPO BEACH, SONGDO BEACH & TRAIN TO SEOUL PART 2

SAMBUNGAN..

After cuci mata dekat tepi pantai nan sejuk itu, terus pergi subway station. Kali ni tak boleh lah naik bus sebab takut terlepas train. Eh eh sampai dekat Busan Station tu, boleh pulak terlupa kat mane simpan beg. Nasib baik ada snap gambar. Masa nak buka peti besi tu, oh well so obvious i olls terkial-kial bagaimana nak buka. Ada orang tolong explain cara nak bukak..hmmm..it's a OPPA!!!..tapi already married...krik krik krik

Then i pon pergi lah dekat terminal Busan Station. Banyak seat, tandas bersih. I fikir bila dah masuk dalam waiting area tu kira dah lega la...Tapi Masalahnya, sejuk ya amat..Masyallah!!!!! reason why dia sejuk sebab main door always terbuka & tertutup sebab orang keluar masuk. So angin sejuk dia menyelinap di seluruh alam.Gosh...Serba tak kene wei masa tu..Sejuk punya pasal.

Tunggu punya tunggu, finally my train pop-up dekat skrin.. Tapi still not arrive dekat station. Kira suruh standby la. Tapi because i first time and nothing to see anymore dekat dalam waiting terminal, i pun pergi lah turun dekat boarding area.. But, tak sampai 5 minit i dah naik semula dekat dalam waiting terminal...Tau tak sebab apa???? Sebab sejukkkkkkkkkk ya amat. I thought boarding area dia macam subway station, bertutup..But it open space!!!!!gosh

Once skrin berkelip tanda my train dah sampai, i terus pecut turun.. Masuk car No. 2. Terus cari tempat duduk..Nikmat betul bila panas camtu. Tengok sekeliling, tengok keluar jendela...Baru perasan i salah car. I punya No.3 bukan No.2.hahahahah confident lebih.
I punya yang color hijau.. Selagi tak berkelip, korang tak payah lah nak turun sebab sejuk kalau musim winter .hihihi

Mula2 seat sebelah i tu kosong, pastu bila next station ada orang kat sebelah. Ajusshi. Dia bagi salam. I tak tahu lah dia Islam ke tidak, tapi dia well known about Islam. Maybe dia Islam or maybe dia selalu deal dengan orang Islam. I don't know. Ajusshi tu ramah lah TAPI.........tangan dia masyallah....geram pulak aku weiiiiiiii... Selamba badak je letak atas peha aku..!!!!! nasib baik ada beg galas so i boleh letak atas peha. Masa tu memang serba tak kena lah aku ni..Takut kene raba ke mende ke..T-T.. memang tak boleh hendak tido lena. Aku Tido lena lepas ajusshi tu turun dekat station mane tah. Masa tu lega yang teramat sangat...
Gambar tak jadi.. oh ini sebelum wujudnya ajusshi tersebut

I naik train Munghwa, train paling murah lah tu kira nak pergi ke Seoul. tapi dia lambat sikit berbanding Arex. Makan masa lebih kurang 5 jam camtu. I beli online one month before pergi Korea.
Bila ajusshi tu turun, lena lah aku sampai ke Seoul.......

To be continue... More adventure in next episode.. Stay tune

TIPS : Ticket train boleh beli online sebulan sebelum tarikh nak naik. Boleh bayar guna debit card seperti biasa.

LOVE,
JAYJUE_SHI 
Post a Comment