KOREA TRIP 2017 #4 : SEOUL, ANYEONG!!!!! & DONGDAEMUN PART 2

SAMBUNGAN

Sebenarnya dah lupa i pergi mane..makan semut banyak sangat ke camne??..sat fikir...hmmmmmmm.....ok dah ingat dah.hahahha.. Masa baru sampai dekat Seoul, dia punya sejuk perrrr kemain lagi.. sampai ketulang..dia punya menggigil tu tak tau cheq nak habaq camne. Even baru bukak pintu bilik pun dah rasa sejuk. Tapi sebenaq-nya belum lagi jejak 5 darjah ..i think...

So i seriously  perlu beli baju sejuk. I jalan dekat Gangnam station kot untuk beli baju sejuk. Murah je. 27000won. Macam bulu biri-biri. Boleh lah dari takde kan.

Then i decide nak pergi cheonggyecheon stream sebab nak tengok lantern. Kene pergi jugak hari ni sebab last day. Sebenaq-nya sesat. I tak jumpa jalan. Tapi i ada masuk satu bangunan yang attach sekali dengan library. I suka interior library ni tapi masa i pergi dah nak tutup..sob sob sob.Ada satu rooftop boleh tengok view. I seriously tak sangka, but tuah jangan di tolak ye dok. Follow the maps and i did it..

Dia dah tutup lampu...sob sob sob

The building. Not really sure bangunan apa.Tapi lampu dia tu boleh tukar2 color. cantik kan..errrrr but i tak reti ambik gambar.hahahhaa

Ku lihat hijauuuuuuuuu..

Dari rooftop ni, boleh tengok another place yang orang selalu pergi..hihihi..gambar dibawah

tada!!!!!!errrrrrr..gambar pecah.. But tak sure what gate is this.
Sejuk!!!!kita redah jelah. Jalan menyusuri tepi sungai nan indah dalam keadaan cuaca yang tersangat sejuk. Orang lain relax je, sister je yang melebih-lebih berbungkus. Its so beautiful. Tapi tak mampu nak ambil gambar banyak-banyak sebab dah sejuk benor.

Paralympic Game 2018
Ini actually kali pertama dapat tengok lantern dekat stream ni


Jauh kot nak jalan.. so i jalan separuh jalan je.hahaha..lagipon lapar laa!!!!huwaa!!!!!..So because ini kali ke-3 datang Korea..So acah-acah pandai sikit. So i dapat lah makan odeng @ fish cake.hahahaha

Sedap weiii makan time sejuk...Haaaaa..terliur lettew
Kalau tak fikir sebatang odeng ni harga RM4+-, sure sister beli 5 batang wei...sumpah sedap..kuah panas tu selamba je hirupp..wahhhhhhhhhhh nikmat....
Goguma better beli dekat convenience store...cheaper..tapi tak semua convenience store ada jual goguma bakaq
good luck!!
 Then after pusing-pusing, sesat, masuk lorong tu, masuk lorong ni..tengok orang kat situ, tengok orang dekat sini ( nak cite yang i pergi meneroka sebaq-nya)...so i decide nak balik lah..sejuk kot..pastu kaki sakit..dalam kaki sakit sempat lagi shopping

Mostly orang lain punya..mine only Body mist dengan face mist..Because kulit badan dah ada tanda-tanda sengsara dek cuaca sejuk..sekian hahahah

Unnie dekat Nature Republic very nice. Sebab bagi aku dia punya hot pad. Sebab masa dia pegang tangan i untuk test cream...dia cakap "sejuk nye tangan".... I respect Korean people or everybody yang berkerja dalam keadaan sejuk macam tu.. She said " now so cold..I use hot pad in my shirt..two hot pad" sambil dia tunjuk dekat bahagian pinggang kiri dan kanan... Hot pad yang besar pulak tu.... But how kulit diorang still cantik macam tu?HOW!!!! tell me T-T

But u know what...my sakit kaki, bukan usual punya sakit kaki habaq kat you..Once i reached room, i tengok rupanya tapak kaki i pecah..pecah weii!!! pedih!!! sob sob sob T-T the kaki pecah ruined my whole journey after this night T-T ... I don't even can sleep properly or dengan lena..because pedih.. i need to tidur mengiring because my kaki tak boleh tegak sebab yang pecah tu dekat tumit...

Itu sahaja cerita untuk hari ke empat...jumpa lagi nanti di hari ke lima..stay tune!!


TIPS: if you sesat, just explore the place for a while.. you will found something that not expected :) 

Contoh..hihihihihi


Post a Comment