KOREA TRIP 2017 #1 : HELLO BUSAN PART 3

Sambungan...

After cuci mata dekat beach, then i go to famous Gamcheon Culture Village atas bukit. I follow arahan dalam booklet yang i ambik dekat airport. But u know what, sometime arahannya tak jelas..Kadang-kadang separuh jalan.

After keluar dari subway tu, i macam blur...sebab dia kata just go straight.. then Allah help me.. bila jalan, at one junction, i tengok kanan i saw colorfull houses. So, that the hill yang ada colofull house.
U know what, masa naik subway, i told my self i nak jalan kaki to experience the view..
Almost sunset
 Sampai je situ, this is not right to jalan kaki all the way to atas bukit to see the orang kampung house
No choice.. Kene naik bus mini..Dekat 15 jugak wei nak sampai atas tu..seriously tinggi..Mula2 i dah tersalah bus stop, pastu ajumma tu which is driver bus hon kat i suruh naik sebab dia kata bukan situ village nyer..I sure lah malu, but buat muka setebal kamus..

Luckily tak sejuk mana masa sampai atas tu.. Dah nak senja pun sebenarnya..Once again, calling all the photographer & kaki swa-foto!!!.. view so stunning.. Oh well, gambar i ambik tak semengah mane pun..but i tell you, so pretty..

Night View

Basically, i rasa nak lepak je kat situ..Macam tak puas nak tengok view. Tapi sebab i have another plan, so i should go before it too dark outside. I want to come again in future.  If you come with friend, i suggest you to grab hot coffee and duduk atas bumbung rumah.. Very nice experience and might not dapat pengalaman macam ni dekat Malaysia melainkan bumbung rumah korang sendiri hahaha..

 I seriously nak beli mpas, tapi kedai nya dah tutup.sob sob.. because dekat situ banyak spot yang cantik, free mahu pon berbayar..Dari bawah, i can see satu tempat i think rooftop yang ada gantung-gantung love note. But, sebab i takde maps, so i tak tahu camne nak pergi situ..What a sad Busan story..

TIPS: Must buy Maps. Ramai orang cakap tak perlu beli Maps.. But for me, the maps is a must sebab nanti u sesat dekat situ. Because when i go there, i clearly can see something interesting on top of the hill. Tapi end up tak dapat pergi because tak jumpa jalan.

What next??? to be continue..

LOVE
JAYJUE_SHI


Post a Comment