Beauty Talk : Do you need Multivitamin + Mineral???

Assalamualaikum...
Tetiba rasa bertimpa-timpa pulak beauty talk kat blog nie kan.. Kan i dah cakap, i ada BORONG beauty staff last 2-3 weeks.. So banyak lah yang nak cerita, share and kongsi pendapat. Orang ada blog nie memang macam ni. Ada jer benda nak share kan.hikhikhikhik..
 
My topic for this entry " Your Health, Your Priority".. uuuhhhhh.. Macam pakar kesihatan gitu.ahak. Tak tahu lah sejak bila, tapi tetiba rasa concern gila dengan my health lately. Dah pandai fikir pasal collagen , kedutan, biotin, dry skin dan segala mak nenek cucu cicit i concern. * faktor peningkatan usia kot.
 
Shhhhh...Dalam nie ada harta persendirian...
Because of ter-concern, so i decide nak beli multivitamin and mineral. For sure tak cukup zat sebab breakfast pukul 12 package dengan lunch. Bukan kedekut, jimat..hihi..Dinner pon tengok keadaan. Kadang-kadang skip, nak diet kata-ku. Pastu tengah-tengah malam jadi tikus sebab masuk dapur cari meggi..Eeewwwww..really bad habit!
 
So nak beli semua yang suitable for my health takde nak mampu oii.. So untuk first try i beli  Blackmores Multivitamin & mineral. For sure dari Hishop. Lagi pon HiShop selalu ada diskaun. Boleh jimat banyak.. Let's take some tour about this product :
  
Please ignore the background yang pecah rumah etiwwww
 

The nutrisi yang ada dalam setiap tablet. tak nampak? buat2 nampak je ler.hihi. Just tinggal bekalan seminggu jer lagi..

What I can say? Because of the labels, i percaya dia bagi cukup khasiat for my daily vitamin and mineral. Yang paling penting dia ade biotin yang sangat diperlukan oleh rambut. Actually, hasil pemerhatian saya seperti berikut :

 1)  Dapat rasa my dandruff getting less then usual. *kantoii
 2) But for rambut gugur, not yet can see the result. I hope next bottle rambut gugur berkurang.     Nobody suka rambut gugur kan?
3) My dry skin getting less than usual. If keep guna this vitamin, i think tanda kulit kering tu boleh remove from my life..awesome!
 
Beli bekas Monday to Saturday bagai. Tips untuk tak miss makan vitamin.hihi
 
One more thing, walaupon pill nie besarnya sangat gedabak * i mean very big  tapi really easy untuk telan. Takde tanda-tanda korang bakal tercekik.. Sebab shape of this pil, leper dan bukan bulat. Re-purchase? Yes until  i found the better one.hihi..

If korang jenis yang makan cukup nutrisi, toksah la rajin bebenor nak telan multivitamin. Take this supplement just incase tak cukup nutrisi macam saya. Lagipon Aamir Khan tak ambik sebarang pill pon, tapi tetap hansem. Dia cakap " saya amalkan cara hidup sihat".. Tapi haku nie tang mana cara hidup sihat pon tak tahulah..huhu
 
Overall comment for this product : Highly recommended

Sign up :HiShop get your own voucher and diskaun bebeh! +HiShop MY 
Facebook :  HiShop  get latest news!
 
 
That all for today. Ada product lagi kita talk-talk lagi.  Don't forget to like, share and follow my blog if you think my writing idea is usefull for you. Till Then, have a nice day!!!
 
 

Post a Comment