Real Packing Tips

Entry ni dah lama terperap dalam dalam draf..
*************************************************************************
Assalamualaikum semua!!
Uolls buat ape tu??tengah pikir camne nak packing barang ea??? senyum-senyum yela tu kan??? Dulu pernah buat entry packing tips. Tapi kali ni the real one. Sebab tips diberi selepas lalui pengalaman sendiri.hihi..awesome kan bunyi?? Takde orang pun tanya pasal packing tips, tapi sebab ini blog i. So i punya suka mau kongsi itu tips sama uolls.hahah..
Tapi tips nie boleh diguna pakai untuk korang yang pergi Korea je kot.Sebab iolls mane pernah pergi negara lain. Tapi kalau korang rasa ok, follow je lah.hihi..
This is my luggage masa pergi Korea aritu..hmm..saiz sederhana. Tinggi sikit jer dari paras lutut .huhu..Aku pergi 9hari 8 Malam..tapi bawak baju sikit jer..hihi

Baju :
Depend berapa lama pergi sana. Kalau pergi 8 hari, bawak lah separuh baju. Lagipun sempat jer nak basuh baju. Dalam bilik ada heater, so cepat lah dia kering. Kalau korang pergi Winter, for sure tk berpeluh, so baju tu boleh ulang pakai 2 kali.hahahha..tak pun selang sehari. Tak boleh sebab nanti orang perasan pakai baju sama??? hello, you pergi negara sejuk..All the time pakai jaket..Mane orang nak nampak baju ape kat sebelah dalam.
Aritu aku pergi bawak 3 helai je baju jalan. kantoi jer!
Hari-hari pakai baju biru ni.. sape nak tahu aku ulang pakai baju same?hahhaa
Kalau lelaki, pun sama tak payah bawak banyak2. Tapi lelaki mudah sikit, sebab takde baju extra macam perempuan.hihihi...* paham-paham sendiri sudah..lagi may tanya ka??

Tudung :
Haaaa...ini problem sikit. Sebab harus lah nak iron bagai.? mesti lah nak cantik selalu kan?? hmm.. So my tips, bawak tudung cantik yang jenis tak perlu iron. Aku bawak 3 helai tudung jer.. dan semua tak payah iron. Bijak tak?
Ni la tudung yang takyah iron tu.hihi
Lagipun tak semua guest house ada iron. Lagipun tak perlu nak susahkan diri iron tudung. Make your vocation easy yet beautiful. Sape setuju sila comment!

Kasut :
Korang perlu pakai ( bukan bawa k) kasut masa nak naik kapal terbang. Bukan apa, sebab nak jimat ruang. Kasut besar, so kalau letak dalam beg, nanti makan ruang. Membazir jer. Jika korang pergi time winter, dan beli boot kat Malaysia, make sure you pakai boot tu masa naik flight. Sebab normalnya, boot besar. So lagi makan space. Nanti orang mengata? its ok.. Let it be, they not in your boot..betul ke peribahasa omputih aku ni???

Pack makanan :
Seharusnya wajib bawa makanan dari Malaysia. Cara nak bawa, buang semua kotak-kotak yang tak perlu. Ambik isi nya sahaja. Depends pada makanan ape yang korang nak bawak serta berapa kilo korang ambil luggage weight. 
Togel dah.hihihi.. Mom's bake tu aku tak makan pun.. Just tinggal kat guest house.hihi..

Next time i share lagi ape-ape info yang berkaitan k. If korang ada persoalan yang mengganggu setiap hari or terbawa ke tempat tidur termengigau, sila la email kat i k.. If i tahu, i will share with you friendssss...

Thanks for reading and have a nice day!!! :)

Post a Comment