Cara Letak Separate Labels

Hai Semua..
How are you? my belog banyak hal-hal kaitan dengan Korea. Kalau yang boleh muntah, rasanya korang dah boleh muntah color traffic light " merah , kuning & hijau".....
Tetapi, kali ni iolls keluar dari topik sebab beautiful girl ask out of topic.hahah... Miz Anne request untuk Cik Amanda ajar cara buat separate labels. Profile picture Anne, dia letak chezzeeeeee cake uolls. Meleleh ayaq liuq chekkk...
I'm not sure labels yang mane. Tapi mungkin macam yang i letak ni: 
Biasanya, akak tak reti nak ajar orang. Plus, i boleh jadi cikgu yang extravaganza punya garang.hahaha..Confirm sekali aku ajar, korang tak faham pon cakap faham sebab takut kene marah.kih kih kih... So let's start the blog class :
Mula-mula pergi dekat gambaran keseluruhan blog yang macam ni
Kemudian click Reka Letak.
After dah Click, klik pulak tambah alat
Once dah click, pilih pulak Senarai Pautan
 
After that tulis tajuk labels. Untuk contoh, Amanda tulis label Travelogue dan klik simpan. 
Lepas tu, dia akan terus keluar dekat area yang korang nak tambah tadi. Untuk contoh ni, dia berada di sebelah kanan. So click edit pada travelog tadi.

Then masukkan Nama entry baru yang korang nak list. Contoh, Amanda masukkan entry Incheon Airport dibawah tajuk TRAVELOGUE.

 So bila click tambah pautan, dia automatic akan tersenarai macam tulisan biru tu. Nampak tak anak panah turun dengan naik kat bold biru tu?? kat situ korang boleh adjust entry nak letak first ke, second ke, last ke..Depend on you. Untuk URL tapak tu, korang buka tajuk korang nak. Pastu copy URL entry tersebut. Contoh URL http://thefunnjoy.blogspot.com/2013/10/procedure-di-incheon-airport-korea.html.
Menjadi tak korang punya Labels??? Kalau ikotkan macam ni lah yang Amanda buat. I try my best untuk bagi uolls faham, terutama pada si gadis Anne with her cheeezeee cake..nyam...nyamm...hihi..
If ada yang tak faham, please feel free untuk comment or email direct to me yer darling sekalian.
Till Then, jumpa lagi nanti..Daaaaaaa :)




Post a Comment