The Malaysian Running Girl

Assalamualaikum..
Hai semua. Hopefully korang semua sihat. Day by day, masa nak pergi Korea dah. Alhamdulillah. Well, first of all thanks sangat pada uolls yang suggest mission. Tq so much *touching jap sambil lap air mata. Ada banyak yang suggest mission, tapi tak dapat nak buat atas sebab-sebab tertentu. Apa pun, terima kasih tau.
 
This trip boleh dikatakan sangat badget. So Cik Yam  terpaksa pilih mission yang kurang menggunakan duit poket. This time rasa seksa sikit sebab takde OT.huhu.. Tapi impian punya pasal, kita redah je lah. So below adalah list mission yang Cik Yam akan buat:
 
 
Mission/ challenge List:
 
1) Bergambar dengan Korean Student yang pakai baju sekolah. ( Suggest by  Zuriana)
2) Cooking Tomyam
3) Wear sleeping mask every night.
4) Bergambar dengan artis Korea.
5) Wear Hanbok ( Suggest by Zuriana)
6) Cari 1 Kunci cinta di Namsan tower yang tulis dalam Bahasa Melayu. ( Suggest by Zuriana)
7) Dapatkan cop di Nami Island. (Suggest by Kak Nohas)
8) Snap a picture with pramugari/pramugara yang disukai..
9) Snap picture with  cosmetic promoter atleast 5 promoter.
10) Rendam kaki dalam sungai selama 1 minit without shoes and socks.
11) Eat atleast 2 jenis Korean Autumn fruits. ( strawberry terkecuali sebab wajib makan.ihihi)
12) Jogging kat Ehwa.. ( challenge yang tak leh blah!)
  
Food Hunting:
1) Spicy Octopus
2) Sotong bakar
3) Nasi Goreng Seafood- Yoogane
4) Twigim- Uncles Restaurant
6) Ikan bakar
7) Vegan  food at Insadong
8) Ttoek
9) Hottoek
10) Goguma/ Cheese Nut
11) Paris Baguetta
 
That why la tak boleh nak buat mission yang guna duit poket sangat. Cuba tengok, food hunting punya la banyak. Food hunting tu kira balas dendam sebab last time trip Korea tak dapat makan.huhuhu..

So Everybody, doakan Cik Yam k.

With Love
Cik Yam :)
 
P/S : sesape yang nak order barang, email cepat-cepat thefunnjoy@gmail.com  . :)
 
 

Post a Comment