Riang Ria Raya

Assalamualaikum..
Apa la..dah nak habis raya baru nak cerita bab raya..Tak up to date langsung kan..Aku rasa, setiap tahun raya aku rasa aku akan ada masalah kewangan yang sangat kritikal..Kadang-kadang bila datang time " Aiman Tak Kisah"..satu habuk pon takde beli untuk raya. Sanggup pakai baju raya setahun yang lepas. Tapi Bila datang time " Amanda Kisah!".. top to toe mau bau kedai..Baju, Kasut, handbag dan segala mak nenek...End of the day, rabak poket mak jemah..
Sebelum ni takde pun cerita hal-hal little bit peribadi kan?kali ni saje nak cite..sebab tak tahu topik aper nak blog kat sini.hahahha..nottyy kan?
My Syurga dunia akhirat.hihi..My mom yang tiap-tiap tahun ada je menu yang nak dijual time bulan puasa.. Tahun ni my mom jual cendol.hihi..Aku punya muka iras my mom kan?hihihi
My dad every day kerja kuat.Tak reti duduk diam.hihihi.. My dad tak suka marah, sekali marah semua anak dia menyorok cam tikus.hihhi 
The Five-0.hahahha..kitaorang berlima kalau berkumpul kat dapur..Riuh cam sepuluh orang.. Jadi tradisi family Amanda, raya ke dua mesti tidur rumah nenek. Tak jauh dari rumah pun. Cam sekangkang kera je.. Tahun ni, sister ( Sue-baju biru), adik ( Hamimah-tudung coklat) and i dapat tidur skali. Start baring pukul 11 tapi kul 2 pagi tak tidur lagi. Macam-macam cerita keluar, kalah Astro. Terkekek -kekek tak henti-henti..My mom cakap "Kalau tak nak tidur, bagi bantal kat orang yang nak tidur" sambil ambil baldi yang ada air nak jirus kitaorang.hahahha.. terus masing-masing tarik selimut buat-buat tidur.hahah..tak senonoh gila kan.hahhaa.. Adik lelaki baju gold tu, sejak dia masuk university, giat jadi pencinta K-pop. Dan My Big Bro baju maroon tu, pengumpul handphone. I tengah tunggu bila dia nak kawen. 
Budak kecik ni kitaorang panggil dia " Amar Jolie" sebab bibir dia seksi macam Angelina Jolie.hahahha.. 
Ini pulak Marsya..Tapi Abang dia panggil " Mek Debek" sebab waktu Marsya kecik, pipi dia tembam sangat...Sapa tah letak bunga kertas kat telinga dia ni..hihihi..tapi cute cam baby melayu terakhir..kelass kau Marsya..hihihi..
Sebenarnya kan, i have very big family. kalau semua letak dalam entry ni, sehari semalam tak habis nak cerita satu-satu.hihihi..Nak tahu barapa besar??? ok i ada 9 orang adik beradik. 5 dah berfamily. Anak buah ada 13 orang. hihhi...best tak????. Manda jarang sangat balik kampung, atas sebab kewangan.hahhaha..so bila balik je, paling kurang 4 hari.. Sebab jauh wooo..Setakat balik 3 hari 2 malam, kim salam jer lah..Tak sempat hilang penat naik bus, dah kene balik KL. Dugaan orang perantauan.hihihi..Baru lah ada riang ria nak balik kampung bila duduk jauh..hahhaha..
Tu jelah sebenarnya nak cerita.hahha...so moh la share cerita korang pulak..thanks for reading. :)

Post a Comment