Trip to Korea: Everland Team Park

Assalamualaikum semua...
Gojess and hansem sekali...Sorry lah sebab lama sangat tak update hal-hal Korea ni.. I'm ok if uolls nak marah aku..Redha sangat. T-T
Well kali ni continue with Everland Team park. Wokeh ini hari bangun pagi relex jer sebab takde book ticket. Just kene naik subway dan tunggu bus tepi jalan. Today is Sunday. So???
Not expected view cam gini punya panjang beratur..Please give your face ( bagi muka) kat tourist.. I begging you give me ride the bus first.. Please!!*ok lakonan semata2
Kan sini budaya beratur..jangan nak mengada-ngada sedap rasa nak potong line. Ajussi yang  guide kat sini garang tau..Terbukti garang bila ada mamat korea,( hansem? not sure.keh.keh.keh) nak potong line, terus dia suruh pergi beratur..No excuses yer baby!!
But not expected jugak when dia jalan menyusuri deretan manusia yang beratur nih, tetiba dia datang kat aku. Offcourse dia tengok aku sebagai tourist sebab aku sorang je pakai tudung kat situ.hihi.
Then dia bagi isyarat suruh ikot dia pergi depan. OMG, am i so menawan sampai dia nak suruh aku beratur bahagian depan????Ya Allah syukurnya...
So bila sampai depan, dia bagi isyarat snap picture..Dia nak suruh snap maps yang kat atas ni haaa...Halahai..dah Snap picture terus kene pergi beratur semula kat belakang.. So the word "menawan" tu bertukar menjadi "tak-tertawan" dek ajusshi yang garang itewww...But ok aper..Ajusshi ni prihatin kat tourist.hahaha..
So ride the bus for around 1 hour camtuh. Wei jauh tau dari subway nak pergi Everland ni. Aku siap tidur ok?
Most of the rider nak pergi Everland. So once dah sampai bus stop Everland, confirm bus tu almost empty..Dan ada sebut station tu dalam English. Dia akan benti yang tempat berbumbung yang gambar 1 tu. Pastu jalan pergi station shuttle bus. Dekat jer.
So nak naik shuttle bus kene beratur yer adik-adik sekalian. Dan unnie ni bercakap jer kerja dia. Tapi 100% korea. Ape pon tak faham. Shuttle bus tu datang dalam 5-10 minit interval.
So dari tempat Shuttle bus ke tempat Eveland tu, dalam 15 minit. So Jangan berangan nak jalan kaki.. Jauh..Bukit-bukit lak tuh.. Pastu most of the visitor parking kat area shuttle bus nih.
Dah sampai dah..yahoo!!
ok sini korang boleh dapat diskaun tau..Lain kali iolls cite k.
Kat everland banyak bunga tulip time ni.. Sebab ada festival tulip.. So gambar memang penuh dengan tulip
Suka hati dia jer letak tangan kat bahu aku...Anyway, happy arr jugak dapat gambar dengan dia ni. Sini ada orang yang tolong snap gambar untuk korang. That mean, kalau pergi 10 orang pun still semua ada dalam gambar.hihihi.
Moh cuci mata
 
Full of Tulips...Colorfull...Beautiful...Subhanallah
If korang yang tengok ni pon cakap cantik, iolls yang pergi sana rasa cam tak nak balik.. Rasa cam nak melompat kuak dada. *haa..jangan fikir bukan-bukan okies..
Belakang ni full of cherry blossom.. Lawa sangat.
Kereta Kuda Cinderella..i tumpang je kat belakang..nak masuk dalam malu sebab budak-budak kecik bermaharaja lela dalam kereta ni...
Now you become fairy!!!!
Syok sangat dapat duduk bersila dalam taman tulip. Tapi, pastikan kasut anda tidak mempunyai tumit. Please respect the beauty of the garden.hihihi
Aku tak main pun kat sini. Just have fun with tulips. Kalau games outdoor, mostly extream.. Indoor games manja-manja jer. Untuk nak main setiap permainan ni, korang kene tunggu teramat lah panjang melainkan ada express pass.
Contoh outdoor games.. Ada bran????? Aku tak berapa kental nak main benda alah nih....
So after have a great time kat sini, so aku balik dengan perut lapar nak mampos..huhuhu...
So pergi naik bus sama tempat dengan waktu sampai kat Everland. Then, pergi station bus yang sama untuk naik bus balik Seoul. Dan dia akan berhentikan korang kat Seoul tempat yang sama. So dengan kata lain " situ korang naik, kat situ jugak korang turun"...Errrr..faham ke ni?
Then balik guest house rehat, makan, mandi dan ZZzzzZZzza....
Thanks for reading. :)
 
TO BE CONTINUED
 
 Feel Free to follow me
Pages : Amanda Musa :)
Post a Comment